Az eheti kosarunk tartalma: retek, édesburgonya, spenót, zöldbab, krumpli, répa, körte, alma, szőlő. Ezekből “gazdálkodok” majd a jövő héten. Újdonság, hogy a párom aki eddig kitartóan állította, hogy o levest majd csak akkor eszik, ha nem lesz több foga, a múlt héten a póréhagyma és a sütőtök-levesemet is jóízűen megette, és kérte hogy legyen gyakrabban. Szóval kitartás, hosszú évek alatt fokozatosan meg lehet változtatni az étkezési szokásokat! 🙂 Szóval mi is lesz a menü?
Szerda
ebéd: Jamie Oliver-féle zöldbabsaláta, tészta tojáspörkölttel
vacsora: zöldsaláta tonhalas melegszendviccsel (recept itt)
Csütörtök
ebéd: rakott krumpli
vacsora: mángoldos pite (a quiche lorraine (recept itt) alapján, csak mangolddal és sonkával)
Péntek
ebéd: halrudacskák (néha kell ez is ;-), rizs
vacsora: csőben sült répa-hagyma “pudding”, tükörtojás
Szombat
ebéd: édesburgonya-püré, mézes-mandulás-currys csirkemellel
vacsora: tonhalas avokádósaláta
Vasárnap
ebéd: mustáros sertéssült, krumplipüré
vacsora: paradicsomos-zöldhagymás-gombás rántotta
Hétfő
ebéd: kecskesajtos-spenótos lasagne
vacsora: paradicsomleves betűtésztával
Kedd
ebéd: tartiflette (savoie-i sajttal készült, húsosszalonnás-krumplis étel)
vacsora: tejbegríz
Desszertötletek:
Körtés tejespite (recept itt)
Brownies
Reszelt alma fahéjjal
Kávés-kókuszos kekszek
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: