Kecskesajtos-cukkinis lasagna

Újabb cukkinis recept, nagy sikere volt.

Hozzávalók:

12 lap lasagna

4 közepes cukkini

2 kis rúd kecskesajt

2 mozzarella

esetleg 2 szelet sonka

egy marék reszelt sajt

kevés olívaolaj

A cukkinit felszeleteltem, aztán olívaolajban megfuttattam.

Felszeleteltem a mozzarellát és a kecskesajtot is.

Egy tepsibe letetettem 3 lap lasagnát (vagy amennyi belefér). Kis tejjel meglocsoltam (ezt mindig ismételtem, hogy nehogy száraz legyen a tészta).

Ráhalmoztam a cukkini felét és rátettem a mozzarella felét karikára vágva.

Aztán a következő réteg lasagna.

Erre rápakoltam a kecskesajt-szeleteket és a kis darabokra tépkedett sonkát (ez utóbbi kihagyható és akkor remek vega kaja lesz, de a párom morog, ha semmi húsféle nincs ebédre).

Közben megpróbáltam sikertelenül megakadályozni a sonka váratlan elrablását (Sniper, ne lopkodj! Oooo, a fenébe! :-D) és visszaszerezni legalább egy részét:

Újabb három tésztalap, cukkini és mozzarella.

Újra tésztalapok és a kecskesajt-sonka kombóval fejeztem be, a tetejét megszórva reszelt sajttal.

Az egészet be a sütőbe 180 fokra, 40  percre.

A végeredmény:

Jó étvágyat!

Címkék:
Tovább a blogra »