Mascarponés csokihab

E-mailes hírlevélben ugrott elém ma ez a recept, azonnal megakadt rajta a szemem. Mascarpone volt itthon, csoki mindig van, hat kipróbáltam. Veletek is megosztom, mert tényleg nagyon finom, habszerű, de ugyanakkor krémes lett, és 10 perc elkészíteni.

Kezdjük a hozzávalókkal, a nevéből adódik, hogy kell bele mascarpone, a recept alapján 20 dkg, nekem 250 grammos doboz volt itthon, hát beletettem. Kell csoki, jó sok, 40 dkg. 6 tojás, 10 dkg cukor. Egy-egy babapiskotat tettem bele poharanként és egy mentalevelet, de lehet másképp díszíteni, nekem ez volt most kéz alatt.

Először is szétválasztjuk a 6 tojást, a fehérjét kemény habba verjük:

De tényleg keménnyé:

A sárgáját a cukorral fehéres krémmé verjük:

Ilyennek indult (felső kép) és ilyen lesz, mint a következő képen:

Ebbe belekeverem a mascarponét, az olvasztott csokit, és végül lazán, részletekben a tojásfehérje-habot.

Poharakba adagoltam és minimum két óra hűtés kell neki.  A leírt mennyiségekből 8 db kb. 1,2 dl-es pohár lett.

Címkék:
Tovább a blogra »