Heti menü – október 1. hét

Az eheti kosarunk tartalma: retek, édesburgonya, spenót, zöldbab, krumpli, répa, körte, alma, szőlő. Ezekből “gazdálkodok” majd a jövő héten. Újdonság, hogy a párom aki eddig kitartóan állította, hogy o levest majd csak akkor eszik, ha nem lesz több foga, a múlt héten a póréhagyma és a sütőtök-levesemet is jóízűen megette, és kérte hogy legyen gyakrabban. Szóval kitartás, hosszú évek alatt fokozatosan meg lehet változtatni az étkezési szokásokat! 🙂 Szóval mi is lesz a menü?

Szerda

ebéd: Jamie Oliver-féle zöldbabsaláta, tészta tojáspörkölttel

vacsora: zöldsaláta tonhalas melegszendviccsel (recept itt)

Csütörtök

ebéd: rakott krumpli

vacsora:  mángoldos pite (a quiche lorraine (recept itt) alapján, csak mangolddal és sonkával)

Péntek

ebéd: halrudacskák (néha kell ez is ;-), rizs

vacsora: csőben sült répa-hagyma “pudding”, tükörtojás

Szombat

ebéd: édesburgonya-püré, mézes-mandulás-currys csirkemellel

vacsora: tonhalas avokádósaláta

Vasárnap

ebéd: mustáros sertéssült, krumplipüré

vacsora: paradicsomos-zöldhagymás-gombás rántotta

Hétfő

ebéd: kecskesajtos-spenótos lasagne

vacsora: paradicsomleves betűtésztával

Kedd

ebéd: tartiflette (savoie-i sajttal készült, húsosszalonnás-krumplis étel)

vacsora: tejbegríz

Desszertötletek:

Körtés tejespite (recept itt)

Brownies

Reszelt alma fahéjjal

Kávés-kókuszos kekszek

Címkék:
Tovább a blogra »