A heti menü egy kicsit kimaradt, a prózai ok az, hogy törött lábbal nem tudtam főzni. Emiatt a menüt nagyon spártaian állítottam össze és sokkal nagyobb súllyal esett latba, hogy egyszerű és gyorsan készíthető legyen, mint az, hogy egészséges. Így az ezzel megbízott férfiemberek is el tudtak készíteni anélkül, hogy úgy érezték volna, nyolcfogasos vacsorát kell főzniük minden nap.
Újdonság még, hogy vasárnap fogom feltenni a menüket, hétfővel kezdődően, így valóban logikusabb.
Na nézzük, mit eszünk a héten?
Hétfő
ebéd: répapüré, rántott halrudak
vacsora: Jamie Oliver-féle zöldbabsaláta tükörtojással
ebéd: spagettitökből készült “spagetti”, carbonara-mártással
vacsora: házi készítésű hamburger
Szerda
ebéd: túrógombóc
vacsora: zöldsaláta csirkezúzával és almával
Csütörtök
ebéd: sütőtök-krémleves (recept itt: https://feszekalja.cafeblog.hu/2013/09/30/sutotok-kremleves-ahogy-mi-szeretjuk/)
vacsora: póréhagymás quiche (recept itt: https://feszekalja.cafeblog.hu/2013/09/22/quiche-lorraine-egy-francia-alapkaja/)
Péntek
ebéd: a sütőtök-krémleves maradéka
vacsora: endíviasaláta dióval
Szombat
ebéd: kókusztejes-fokhagymás csirkemell rizzsel
vacsora: quenelles
Vasárnap
ebéd: Jamie Oliver-féle citromos-rozmaringos sült csirke
vacsora: pupusa
Desszertötletek:
Galette des rois (a receptet hozom a héten)
Almás rácsos süti
Csokiszósszal leöntött főtt körte
Házi fonott kalács
Jó étvágyat!