A recept eredetileg Jamie Olivértől származik, csak kicsit módosítottam rajta. Szeretjük, mert tíz perc összedobni, a hűtőben eláll és finom.
Először is egy kis olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát (egy közepes fej) és a fokhagymát (két gerezd).
Egy salátástálban (vagy most pl. egy tupperware-edényben, praktikusabb, ha utána az ember be szeretné tenni a hűtőbe) habosra keverek pár evőkanál olívaolajat ugyanannyi mustárral, hozzáadok kb. feleannyi borecetet.
Aztán hozzáöntöm a pirított hagymát és a fokhagymát és az egy-két konzervnyi zöldbabot (vagy szorgalmasabbaknak, illetve kerttel rendelkezőknek lehet a friss, megfőzött zöldbab is). összekeverem az egészet, pár órán át a hűtőben pihentetem. Fasírttal, egybesült hússal, szelet sonkával vagy legutóbb pl. tükörtojással tálalom.