Heti menü: január 4. hét

Van bio krumplink, csomó endívia, kiwi a barátnőm szüleinek a kertjéből (a Loire völgye, teljesen elképedtem, nem is gondoltam volna, hogy ott is megterem a kiwi), répa és póréhagyma.  Meg szerdán kapunk paszternákot (mindig bajban vagyok vele, nincs túl sok öteletem hozza, úgyhogy szívesen veszem, ha valakinek van kipróbált és finom receptje), diót és főtt céklát meg friss zöldsalátát.  Nézzük, mit főzök ezekből:



Hétfő

ebéd: IKEA-s zöldségkorongok, fokhagymás csirkemell

vacsora: héjában sült töltött krumpli

Kedd

ebéd: véres hurka krumplipürével

vacsora: füstöltszalonnás-gombás polenta

Szerda

ebéd: csirkecombok zöldbabbal

vacsora: zöldsaláta lazaccal és almával, friss házi kenyérrel





Csütörtök

ebéd: endíviás-currys pulykamell

vacsora: sonkás melegszendvics, zöldsaláta

Péntek

ebéd: paradicsomleves betűtésztával

vacsora: pestos tészta

Szombat

ebéd:  bourgogne-i (répás) marharagu, sült krumpli

vacsora: diós-narancsos céklasaláta

Vasárnap

ebéd: bárány-tajine aszalt szilvával és aszalt sárgabarackkal, kuszkusz

vacsora: krumpli-paszternák püré, tükörtojás

Desszertötletek:

Kiwis poharas desszert

Gyümölcssaláta

Tejbegríz

Vaníliás briós

Jó étvágyat!

Címkék:
Tovább a blogra »