Fészekalja: Nagy dolgokról kiCSIBEn

Mascarponés csokihab

E-mailes hírlevélben ugrott elém ma ez a recept, azonnal megakadt rajta a szemem. Mascarpone volt itthon, csoki mindig van, hat kipróbáltam. Veletek is megosztom, mert tényleg nagyon finom, habszerű, de ugyanakkor krémes lett, és 10 perc elkészíteni.

100_8285

Kezdjük a hozzávalókkal, a nevéből adódik, hogy kell bele mascarpone, a recept alapján 20 dkg, nekem 250 grammos doboz volt itthon, hát beletettem. Kell csoki, jó sok, 40 dkg. 6 tojás, 10 dkg cukor. Egy-egy babapiskotat tettem bele poharanként és egy mentalevelet, de lehet másképp díszíteni, nekem ez volt most kéz alatt.

100_8262

Először is szétválasztjuk a 6 tojást, a fehérjét kemény habba verjük:

100_8263

De tényleg keménnyé:

100_8268

A sárgáját a cukorral fehéres krémmé verjük:

100_8266

Ilyennek indult (felső kép) és ilyen lesz, mint a következő képen:

100_8272

Ebbe belekeverem a mascarponét, az olvasztott csokit, és végül lazán, részletekben a tojásfehérje-habot.

Poharakba adagoltam és minimum két óra hűtés kell neki.  A leírt mennyiségekből 8 db kb. 1,2 dl-es pohár lett.

100_8279

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!