×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 56
7
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
70
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
77
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
68
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
70
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
31
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
A szobában tartható és illatozó növények közül a trópusi származású kalamondin (calamondin) az egyik legkedveltebb. Bár kissé fanyar,  C-vitaminban gazdag gyümölcse a kumkvathoz hasonlóan akár héjastól is fogyasztható, elsősorban díszítő értéke miatt kedvelt. Szeretnél Te is egy ilyen bódítóan csodálatos illatú növényt a lakásodba? Íme, pár hasznos tipp, hogy biztosra menj!     A kalamondin (Citrofortunella […]
Hallottam már ostoros kalácsnak vagy ostoros rétesnek is hívni az egyik nagy családi kedvenc süteményt. Rétesnek semmiképp nem nevezném, hisz kalács tésztából készül. Egymás közt gyakran csak folyós kakaósnak hívjuk, de azért a csupa csokis fonott kalács talán egy kicsit elegánsabb név. De nem is a neve a lényeg, az íze egyszerűen fenséges!     […]
Télen a madarak a kiskerteket is szívesen látogatják. Főleg ott időznek sokat, ahol szívesen látott vendégek és finom falatokkal kényeztetik őket. De vajon mennyire ismerjük a kertünkben kosztoló szárnyasokat?   A csodálatos madárvilág Facebook oldal a napokban posztolta a fenti fotót az alábbi szöveggel: “Közkívánatra egy kollázs a “kertünk madarai”-ról 🙂  A képen látható madarak: sor […]
Van nálunk néhány olyan étel, aminek az elkészítése az Uram “specialitása”, feladata. No nem kell itt nagy dolgokra gondolni: melegszendvics, bundáskenyér stb. Nos ilyen a lángos is. Már írtam róla, hogy vannak a főzésben korszakai. Ilyen vissza-visszatérő mánia nála a lángostészta készítése és sütése. Ez a hűtős lángos ősrégi recept. Arra kiváló, hogy ha munkából […]
Tudom, hogy másnak ez csak egy recept, de nekem sokkal több… Hosszú évek óta kutatom a tökéletes brownie receptjét. Sikerült már jóra, jobbra, nem annyira jóra… De az IGAZI sosem lett meg. Tök véletlenül kezdtem el olvasgatni minap egy Martha Stewart interjút, amiben a tökéletes brownie ismérveit és elkészítését ecseteli. Még aznap elkészítettem úgy, ahogy […]
Karácsony környékén a datolya az egyik legkedveltebb és legtöbbet fogyasztott aszalt gyümölcs. A magjai általában a kukában landolnak, pedig csodaszép pálma is nevelhető belőle. Olvasóink elárulják, nekik milyen módszerek hozták meg a sikert a datolyapálma magvetésénél.      A datolya- vagy más néven főnixpálma (Phoenix) a Kanári-szigetekről származik, de szinten mediterrán utazás során találkozhatunk vele. […]
Vlagyimir Szemjonovics Viszockij, (Владимир Семёнович Высоцкий), Moszkva, 1938. január 25.- Moszkva 1980. július 25. ; szovjet (orosz) színész, költő, bárd „Sosem láthattam őt, nem hallgathattam Viszockij dalait. Ő belehalt a létező szocializmusba, én túléltem”. (Földes László – Hobo) Apja katonatiszt volt, aki végigharcolta a II. világháborút. 1949-ben a szüleivel a Berlin melletti Eberswaldban élt (ahol apja […]
Hozzávalók (23*23 cm-es sütőformához) A linzer tésztához 150 g finomliszt 100 g hideg, kockára vágott vaj 50 g porcukor nagy csipet só A linzer tészta kenéséhez 3-4 evőkanál meggylekvár A mákos töltelékhez 200 g darált mák 125 ml teljes tej 60-70 g kristálycukor (aki édesebben szereti, tegyen bele 100 g-ot) 1 kezeletlen héjú citrom reszelt […]