Kezdődik a szezonja, így megfőztem az év első sütőtök-krémlevesét. Egyszerű, laktató, tele van vitaminnal és a gyerekek imádják, mi kell több? Így készül nálunk:
Hozzávalók: 30-40 dkg füstölt húsos szalonna, 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 közepes krumpli, 1 közepes “potimarron” sütőtök (vagy egy nagyobb szelet sütőtök), 1 liter tej, só, bors, szerecsendió.
A füstölt húsos szalonnát megfuttatom egy kis olajon, ha megpirult, kiszedem egy tányérba, és a “levén” megpirítom a hagymát és a fokhagymát.
Hozzáteszem a feldarabolt krumplit és sütőtököt, sózom, borsozom, szerecsendiót teszek bele és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, puhára főzöm.
Előveszem a botmixert, a főzőlével és a tejet fokozatosan hozzáöntve simára keverem. A pirított szalonnával és esetleg reszelt comté sajttal tálalom. Amikor sok időm van, a tök magját is megpirítom, nagyon finom bele.
Jó étvágyat!
Koszonom az otletet, ma kiprobaltam, nagyon finom.
Orulok, hogy izlett. 🙂