Fészekalja: Nagy dolgokról kiCSIBEn

Heti menü: január 4. hét

Van bio krumplink, csomó endívia, kiwi a barátnőm szüleinek a kertjéből (a Loire völgye, teljesen elképedtem, nem is gondoltam volna, hogy ott is megterem a kiwi), répa és póréhagyma.  Meg szerdán kapunk paszternákot (mindig bajban vagyok vele, nincs túl sok öteletem hozza, úgyhogy szívesen veszem, ha valakinek van kipróbált és finom receptje), diót és főtt céklát meg friss zöldsalátát.  Nézzük, mit főzök ezekből:


Pommes-de-terre-au-four-aux-échalotes-confites

Hétfő

ebéd: IKEA-s zöldségkorongok, fokhagymás csirkemell

vacsora: héjában sült töltött krumpli

 

boudin_noir_french_sausage

Kedd

ebéd: véres hurka krumplipürével

vacsora: füstöltszalonnás-gombás polenta

 

potato and smoked salmon salad

 

Szerda

ebéd: csirkecombok zöldbabbal

vacsora: zöldsaláta lazaccal és almával, friss házi kenyérrel

 

croquesmonsieur

Csütörtök

ebéd: endíviás-currys pulykamell

vacsora: sonkás melegszendvics, zöldsaláta

 

soupe-tomates-vermicelles

Péntek

ebéd: paradicsomleves betűtésztával

vacsora: pestos tészta

 

page-35

Szombat

ebéd:  bourgogne-i (répás) marharagu, sült krumpli

vacsora: diós-narancsos céklasaláta

 

 

IMG_0836_001Vasárnap

ebéd: bárány-tajine aszalt szilvával és aszalt sárgabarackkal, kuszkusz

vacsora: krumpli-paszternák püré, tükörtojás

 

 

verrine_de_kiwi_52

Desszertötletek:

Kiwis poharas desszert

Gyümölcssaláta

Tejbegríz

Vaníliás briós

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!