Ezen a héten a hűtőben van sütőtök (butternut tök), répa, zöldsaláta, egy fej káposzta és egy kelkáposzta. Van még itthon öt kiló bio krumpli és egy csomag zöld lencse. A következő menüt állítottam össze ezekből:
Hétfő
ebéd: IKEA-s zöldségkorongok, tükörtojás
vacsora: tonhalas quiche (quiche alaprecept itt: https://feszekalja.cafeblog.hu/2013/09/22/quiche-lorraine-egy-francia-alapkaja/)
ebéd: paradicsomleves betűtésztával
vacsora: tökös pite
ebéd: répapüré halrudacskákkal
vacsora: zöldsaláta füstölt pisztránggal és almával
Csütörtök
ebéd: egybesült karaj zöldbabbal
vacsora: frankfurti leves
Péntek
ebéd: véres hurka krumplipürével
vacsora: sajtos bundás kenyér
Szombat
ebéd: bourgogne-i (répás) marharagu, sült krumpli
vacsora: paradicsomos káposzta
Vasárnap
ebéd: bárány-tajine aszalt szilvával és aszalt sárgabarackkal, kuszkusz
vacsora: baconos gombás puliszka (recept hamarosan)
Desszertötletek:
Palacsinta
Szalagos fánk
Madártej
Normand almás süti
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: