Fészekalja: Nagy dolgokról kiCSIBEn

Karamelles ananászos süti

Ez is egy tizenöt perces (mármint ennyi előkészítést igénylő) süti, a nevéhez híven karamell és ananász van benne. Fejjel lefelé sütjük és a végén borítjuk ki.

100_9202

A recept:

Hozzávalók: 50 dkg konzervananász, 4 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 25 dkg liszt, 3 cl rum, 1 citrom, 1 sütőpor

A karamellhez: 20 dkg cukor, 6-8 evőkanál víz

2013-12-21

Az ananászkarikákat lecsöpögtetjük (a levet félretesszük), a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

Elkészítjük a karamellt.

A kész karamellt egy kör alakú viszonylag magas sütőformába (tortaformába) öntjük. Rápakoljuk az ananászkarikákat.

Robotgépben vagy kézi mixerrel pürésítjük a maradék ananászt, ehhez tesszük a cukrot és a tojásokat, alaposan elkeverjük.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót (én a vajat kicsit megolvasztom a mikróban) és azokkal is egyenletesre keverjük.

A tésztát ráöntjük a karamellre és az ananászkarikákra, és az egész mehet a sütőbe 45-50 percre.

2013-12-211

Ha kész van, előbb hagyjuk kihűlni és utána óvatosan egy tányérra tesszük a formát az aljával felfele és lefejtjük a sütiről.

A félretett ananászlével meglocsolgatjuk, hogy ne legyen száraz, esetleg ekkor is lehet kis rumot tenni (én a gyerekek miatt nem szoktam).

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!