Ez is egy tizenöt perces (mármint ennyi előkészítést igénylő) süti, a nevéhez híven karamell és ananász van benne. Fejjel lefelé sütjük és a végén borítjuk ki.
A recept:
Hozzávalók: 50 dkg konzervananász, 4 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 25 dkg liszt, 3 cl rum, 1 citrom, 1 sütőpor
A karamellhez: 20 dkg cukor, 6-8 evőkanál víz
Az ananászkarikákat lecsöpögtetjük (a levet félretesszük), a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
Elkészítjük a karamellt.
A kész karamellt egy kör alakú viszonylag magas sütőformába (tortaformába) öntjük. Rápakoljuk az ananászkarikákat.
Robotgépben vagy kézi mixerrel pürésítjük a maradék ananászt, ehhez tesszük a cukrot és a tojásokat, alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót (én a vajat kicsit megolvasztom a mikróban) és azokkal is egyenletesre keverjük.
A tésztát ráöntjük a karamellre és az ananászkarikákra, és az egész mehet a sütőbe 45-50 percre.
Ha kész van, előbb hagyjuk kihűlni és utána óvatosan egy tányérra tesszük a formát az aljával felfele és lefejtjük a sütiről.
A félretett ananászlével meglocsolgatjuk, hogy ne legyen száraz, esetleg ekkor is lehet kis rumot tenni (én a gyerekek miatt nem szoktam).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: