Van bio krumplink, csomó endívia, kiwi a barátnőm szüleinek a kertjéből (a Loire völgye, teljesen elképedtem, nem is gondoltam volna, hogy ott is megterem a kiwi), répa és póréhagyma. Meg szerdán kapunk paszternákot (mindig bajban vagyok vele, nincs túl sok öteletem hozza, úgyhogy szívesen veszem, ha valakinek van kipróbált és finom receptje), diót és főtt céklát meg friss zöldsalátát. Nézzük, mit főzök ezekből:
Hétfő
ebéd: IKEA-s zöldségkorongok, fokhagymás csirkemell
vacsora: héjában sült töltött krumpli
ebéd: véres hurka krumplipürével
vacsora: füstöltszalonnás-gombás polenta
Szerda
ebéd: csirkecombok zöldbabbal
vacsora: zöldsaláta lazaccal és almával, friss házi kenyérrel
Csütörtök
ebéd: endíviás-currys pulykamell
vacsora: sonkás melegszendvics, zöldsaláta
Péntek
ebéd: paradicsomleves betűtésztával
vacsora: pestos tészta
Szombat
ebéd: bourgogne-i (répás) marharagu, sült krumpli
vacsora: diós-narancsos céklasaláta
ebéd: bárány-tajine aszalt szilvával és aszalt sárgabarackkal, kuszkusz
vacsora: krumpli-paszternák püré, tükörtojás
Desszertötletek:
Kiwis poharas desszert
Gyümölcssaláta
Tejbegríz
Vaníliás briós
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: