Fészekalja: Nagy dolgokról kiCSIBEn

Lyoni fánk (bugne)

Ma lyoni fánkot, úgynevezett bugne-t (ejtsd: bünny) sütöttünk. Fél kiló lisztből, de pár óra alatt mind elfogyott 🙂 Fotóztam is, hozom a receptet.

IMG_20140210_164109

A tésztát a kenyérsütőgépben csinálom, így a legegyszerűbb, de lehet anélkül is.

Sorrendben a gépbe dobálom:

7 cl tej

100 g vaj kockára vágva

3 tojás

50 g cukor

2 evőkanál méz

2 evőkanál szörp (most ribizliszörpöt tettem, de bármi jó)

500 g liszt

1 tasak instant élesztő

Tészta/fánk programra állítom és hagyom dolgozni.

101_9543

Amikor kész van, lisztezett felületen olyan vékony pizzatészta vastagságúra nyújtom. Derelyeszaggatóval kb. 3*7 cm-es négyzetekre szaggatom (vagy deltoidokra mint a képen :))

101_9542

Középen bevágom:

101_9545

Az egyik sarkát megfogva áthúzom a középső nyíláson:

101_9547

Ezután középforró olajban mindkét oldalát világosbarnára sütöm (kb. 1-1 perc), kiszedem, lecsöpögtetem, porcukorral megszórom:

101_9544

Langyosan lehet tálalni, de jó hidegen is.

101_9557

Elvileg eláll másnapig is, de ezt most nem sikerült tesztelni. 🙂

101_9559

 étvágyat!

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csibe a fészekbôl says:

    Majd ird meg hogy izlett! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!